VEERE – De Stichting Huifbedrijden Walcheren vreest de activiteiten voor gehandicapten te moeten staken, omdat het niet mogelijk lijkt het ‘oplaadgebouwtje’ bij camping De Heksenketel te legaliseren.

Recent overleg met de gemeente Veere bood geen oplossing. ,,We hebben het ervaren als een koude douche”, zegt stichtingsvoorzitter Ria van Elswijk-de Groot.

Uit een gespreksverslag blijkt dat de gemeente een ‘absurde’ mogelijkheid aanreikte: afbreken en verplaatsen van het oplaadgebouwtje naar een perceel van Staatsbosbeheer aan de Landschuurweg.

Volgens de stichtingsvoorzitter, Ria van Elswijk-de Groot, is dit financieel onhaalbaar (‘het betekent ons faillissement’) en ook praktisch onmogelijk omdat noodzakelijke voorzieningen daar ontbreken.

Een tweede suggestie betrof een zodanige wijziging van het bestemmingsplan dat dit het einde zou kunnen betekenen van de camping.

De stichting heeft nu opnieuw tot de gemeenteraad gewend: de huidige bestemming zou weldegelijk een mogelijkheid bieden het gebouwtje te legaliseren. Zoniet, aldus de stichting, ‘dan is het einde verhaal’.

Meer hierover in de PZC van donderdag, editie Walcheren. Link website PZC

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.