VEERE – Triest kijkt ze naar het lege huifbed. Ria van Elswijck-de Groot ziet haar droom, huifbedrijden voor verstandelijk en lichamelijk beperkten in de vrije natuur, bedreigd door wetten en regeltjes. De voorzitster van de stichting Huifbedrijden Walcheren doet dan ook een hartstochtelijk appèl op de Veerse wethouder Jaap Melse om het gebouwtje waar het huifbed staat te legaliseren. “Waarom, waarom kan de gemeente niet over z’n hart strijken.

Ik ben iemand met een droom, niet iemand van de regeltjes. Daar weet ik niets van.

Het gaat om een goed doel. Daar is toch een uitzondering voor te maken. Het gaat zo goed. Deze week doen we dit een jaar. Als je ziet hoe blij de kinderen zijn als ze zo’n ritje maken. Ook de volwassenen genieten zichtbaar.”

“Ik weet dat dit voor mij puur emotioneel is. Ik ben iemand met een droom, niet iemand van de regeltjes. Daar weet ik niets van. Ik heb vast een fout gemaakt. Maar dat is toch recht te trekken. Iedereen maakt fouten. Het gaat niet zo maar om een gebouw dat ergens illegaal staat. Het gaat om mensen. Ook om twintig vrijwilligers die hier met hart en ziel aan meewerken.”

Ria: “We gaan door, zo lang het kan. Het is zo’n goede zaak. Laat de wethouder eens komen kijken. Dan kan hij zien en ervaren wat we hier doen. Ik heb hem nog nooit gezien of gesproken.”IMG-20150520-WA0004

Wethouder Melse wil geen commentaar geven ‘zolang de zaak nog onder de rechter is’.

Lees het hele artikel op de website van de pzc

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.