Blog

 

 

Lions Club Vlissingen

Posted by on nov 28, 2015 in Blog | 0 comments

Afgelopen donderdag 26-11-15 heeft de stichting een mooie cheque van de Lions Club Vlissingen in ontvangst mogen nemen. Hier zijn we als stichting ontzettend blij mee, hierdoor is de mooie winterstalling gerealiseerd! Lions Club Vlissingen nog ontzettend bedankt!

IMG-20151126-WA0004_1

PZC artikel 26-10-15

Posted by on nov 28, 2015 in Blog | 0 comments

VEERE – Het door de gemeente Veere illegaal verklaarde gebouwtje van de stichting Huifbedrijden Wacheren bij camping de Heksenketel in Veere kan blijven staan, oordeelt de rechtbank in Middelburg.

De gemeente Veere heeft onterecht de bouwvergunning, aangevraagd op 13 mei 2014, geweigerd. Opnieuw krijgt de gemeente een gevoelige tik op de vingers van de rechtbank.

De rechtbank boog zich op verzoek van juridisch adviseur Bram van Leeuwen, namens de camping de Heksenketel, over twee zaken rond het gebouwtje van de stichting dat op het terrein van de camping staat; zowel het niet verlenen van de vergunning die in mei 2014 is aangevraagd, als het niet tijdig kenbaar maken van de vergunning, die volgens de rechtbank op 9 juli dat jaar geldig werd door nalatigheid van de gemeente Veere.

image-4674913

Proceskosten
Met het vonnis van de rechtbank is het oplaadstation nu gelegaliseerd. Het werd door de stichting neergezet langs het doodlopende weggetje bij de Heksenketel. De stichting ging er van uit dat er geen bouwvergunning voor het gebouwtje nodig was. De gemeente is in beide zaken ook veroordeeld tot de proceskosten. Veere moet binnen twee weken de vergunning publiceren. De gemeente Veere wilde geen commentaar geven omdat ‘zij zich nog beraadt op de zaak’.

Barbecue met alle vrijwilligers

Posted by on jul 15, 2015 in Blog | 0 comments

Wat was het afgelopen weekend heerlijk weer, de stichting had namelijk om het jaar af te sluiten een barbecue georganiseerd! Alle vrijwilligers van de stichting waren welkom en het was hartstikke gezellig. Het eten was heerlijk, we hadden naast het vlees en het stokbrood nog lekkere salades en als “toetje” heerlijk fruit!

DSCF1972 DSCF1984 DSCF1985

Cheque Lions Club Vlissingen

Posted by on jul 14, 2015 in Blog | 0 comments

Afgelopen maand mocht de stichting een cheque van de Lions Club Vlissingen in ontvangst nemen. Hier zijn we ontzettend blij mee, want zo komen we steeds dichterbij met de realisatie van de winterstalling!

IMG-20150618-WA0009

CTV 29-05-15

Posted by on mei 31, 2015 in Blog | 0 comments

Misschien hebben jullie het al gezien of gehoord. De stichting was vrijdagavond weer te zien bij CTV!
Zoals jullie weten heeft de stichting wat problemen met de gemeente Veere, door het laadstation.
We doen er alles aan om het allemaal mogelijk te krijgen en dat de stichting kan blijven bestaan!

Benieuwd wat de stichting heeft gezegd bij CTV? Klik dan op deze link

Schermafbeelding 2015-05-31 om 15.55.26 Schermafbeelding 2015-05-31 om 15.55.32

PZC artikel 20-05-15

Posted by on mei 31, 2015 in Blog | 0 comments

VEERE – Triest kijkt ze naar het lege huifbed. Ria van Elswijck-de Groot ziet haar droom, huifbedrijden voor verstandelijk en lichamelijk beperkten in de vrije natuur, bedreigd door wetten en regeltjes. De voorzitster van de stichting Huifbedrijden Walcheren doet dan ook een hartstochtelijk appèl op de Veerse wethouder Jaap Melse om het gebouwtje waar het huifbed staat te legaliseren. “Waarom, waarom kan de gemeente niet over z’n hart strijken.

Ik ben iemand met een droom, niet iemand van de regeltjes. Daar weet ik niets van.

Het gaat om een goed doel. Daar is toch een uitzondering voor te maken. Het gaat zo goed. Deze week doen we dit een jaar. Als je ziet hoe blij de kinderen zijn als ze zo’n ritje maken. Ook de volwassenen genieten zichtbaar.”

“Ik weet dat dit voor mij puur emotioneel is. Ik ben iemand met een droom, niet iemand van de regeltjes. Daar weet ik niets van. Ik heb vast een fout gemaakt. Maar dat is toch recht te trekken. Iedereen maakt fouten. Het gaat niet zo maar om een gebouw dat ergens illegaal staat. Het gaat om mensen. Ook om twintig vrijwilligers die hier met hart en ziel aan meewerken.”

Ria: “We gaan door, zo lang het kan. Het is zo’n goede zaak. Laat de wethouder eens komen kijken. Dan kan hij zien en ervaren wat we hier doen. Ik heb hem nog nooit gezien of gesproken.”IMG-20150520-WA0004

Wethouder Melse wil geen commentaar geven ‘zolang de zaak nog onder de rechter is’.

Lees het hele artikel op de website van de pzc

Hart van Nederland

Posted by on jan 27, 2015 in Blog | 0 comments

Misschien hebben jullie het al gezien of gehoord. De stichting was gisteravond te zien in Hart van Nederland.
Zoals jullie weten heeft de stichting wat problemen met de gemeente Veere, door het laadstation.
We doen er alles aan om het allemaal mogelijk te krijgen en dat de stichting kan blijven bestaan!

Benieuwd hoe Hart van Nederland ons op beeld heeft gezet en het stukje opnieuw kijken? Klik dan op deze link
 

PZC artikel 22-01-15

Posted by on jan 27, 2015 in Blog | 0 comments

VEERE – De Stichting Huifbedrijden Walcheren vreest de activiteiten voor gehandicapten te moeten staken, omdat het niet mogelijk lijkt het ‘oplaadgebouwtje’ bij camping De Heksenketel te legaliseren.

Recent overleg met de gemeente Veere bood geen oplossing. ,,We hebben het ervaren als een koude douche”, zegt stichtingsvoorzitter Ria van Elswijk-de Groot.

Uit een gespreksverslag blijkt dat de gemeente een ‘absurde’ mogelijkheid aanreikte: afbreken en verplaatsen van het oplaadgebouwtje naar een perceel van Staatsbosbeheer aan de Landschuurweg.

Volgens de stichtingsvoorzitter, Ria van Elswijk-de Groot, is dit financieel onhaalbaar (‘het betekent ons faillissement’) en ook praktisch onmogelijk omdat noodzakelijke voorzieningen daar ontbreken.

Een tweede suggestie betrof een zodanige wijziging van het bestemmingsplan dat dit het einde zou kunnen betekenen van de camping.

De stichting heeft nu opnieuw tot de gemeenteraad gewend: de huidige bestemming zou weldegelijk een mogelijkheid bieden het gebouwtje te legaliseren. Zoniet, aldus de stichting, ‘dan is het einde verhaal’.

Meer hierover in de PZC van donderdag, editie Walcheren. Link website PZC

Mirre

Posted by on dec 24, 2014 in Blog | 0 comments

Het gaat hartstikke goed met Mirre het is een levend en nieuwsgierig veulen! Dinsdag is zelfs Omroep Zeeland langs geweest om het veulen te bewonderen. Omroep Zeeland was met de radio gekomen, om het stukje te luisteren klik dan op deze link

 

Roze muisjes of blauwe muisjes?

Posted by on dec 23, 2014 in Blog | 2 comments

Na lang wachten en slapeloze nachten is het zover! Mieske is bevallen van een gezonde merrie veulen!
Mieske had de laatste dagen al een birth alarm om, want er kwam al wat melk uit de tepels. Gisteravond was het zover, het alarm ging af en Lydia ging toch maar even kijken hoe het in de stal was. Toen ze ging kijken was het veulen er al, de bevalling ging dus heel voorspoedig en Mieske heeft het helemaal zelf gedaan!

Met Mieske en het veulen gaat het allemaal goed, ze is een hele lieve moeder. Als je op kraamvisite wilt komen is dat geen probleem, maar bel van tevoren voor de zekerheid. Als je een kraamcadeau wilt meenemen is Mieske heel blij met wat lekkere merriebrokken.

Iedereen is nu wel heel benieuwd hoe het veulen nu gaat heten? Omdat het natuurlijk een soort vervroegd kerstcadeau is gaat ze… Mirre heten!